Arama
Arama Sonuçları
Kaçak göçmenleri İHA tespit etti
İzmir açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen lastik botlardaki 58 düzensiz göçmen kurtarıldı, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 38 düzensiz göçmen yakalandı.
Çekirdek yangın söndürme filosu kuruldu
Orman yangınları ile mücadele kapsamında Türkiye'nin yerli çekirdek yangın söndürme filosu kuruldu. 322 ton su taşıma kapasitesi olan filoda rezerv güçler dahil 24 uçak, 100 helikopter bulunurken, 10 insansız hava aracı da göreve hazır tutuluyor.
Türkiye tarihinin en büyük silah satışı!
Suudi Arabistan ile Baykar tarafından imzalanan ihracat anlaşması Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük savunma ve havacılık ihracatı sözleşmesi olarak tarihe geçti.
Tosya’da çeltik tarlaları ZİHA ile ilaçlandı
Tosya ilçesinde, çeltik tarlaları ilk kez zirai insansız hava aracı (ZİHA) ile ilaçlandı.
"Bugün dağlardaki terörist sayısı 77’ye kadar düşmüştür"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli ile kahvaltıda bir araya geldi. Bakan Soylu, "Bugün dağlardaki terörist sayısı 77’ye kadar düşmüştür. Son 6 yıl önce bu sayı 3 binler seviyesindeydi" dedi.
İlk tatbikatına çıkıyor
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın son üyesi TCG Anadolu ilk tatbikatına çıkıyor.
'Şekil değiştiren İHA'lar göreve hazır
ASELSAN'ın şekil değiştiren insansız hava aracı (İHA) uçmaya başladı, ürünleştirme aşamasına geçiliyor.
TCG Anadolu, Karadeniz'i turlayacak
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TCG Anadolu'nun halkın ziyareti sonrası Karadeniz'de Hava Kuvvetleri desteğiyle seyir yapacağına dikkat çekti: Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü görmeyenler görecek ve duyacak.
Başkent EDAŞ afet teyakkuzunda
Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. (Başkent EDAŞ), Kastamonu’nun da aralarında bulunduğu hizmet bölgesi içindeki illerde etkili olabilecek yoğun kar yağışı ve sıcaklık düşüşlerinin, enerji nakil hatlarını olumsuz etkilememesi ve afet kaynaklı oluşabilecek arızaların en kısa sürede giderilmesi için tüm gücüyle çalışmalarını sürdürüyor.
‘Kastamonu Bilim Şenliği’ başladı
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında düzenlenen "Kastamonu Bilim Şenliği"nin açılışı gerçekleştirildi. Şenlik, 16 Ekim'e kadar devam edecek.
Elektirk arızaları gideriliyor
Batı Karadeniz’de meydana gelen yoğun yağış ve seller nedeniyle oluşan elektrik arızaları Başkent EDAŞ ekiplerince ivedilikle gideriliyor.
TURKUAZ ER41 için geri sayım
Kastamonu TEKNOKENT’te çalışmalarına devam FPROTEC firması, Teleskopik Kanada Sahip Dikey İniş-Kalkış Yapabilen İnsansız Hava Aracı’nın tanıtımı gerçekleştirildi.
İstanbul'da tatbikata katıldılar
Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ve Vali yardımcılarının da katıldığı “Tahliye, Yerleştirme ve Planlama Tatbikatı" İstanbul'da gerçekleştirildi.
Minik öğrencilerin KÜ ziyareti
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sevgi Öztürk ve Kimya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nesrin Şener’in birlikte düzenlediği “Geleceğin Kâşifleri İş Başında” projesi kapsamında Kastamonu Bahçeşehir Koleji okul öncesi bölümü Sarı ve Yeşil sınıf öğrencileri Kastamonu Üniversitesini ziyaret etti.
Teknokent 10 katı büyüyor!
Son yıllarda gösterdiği başarılarla dikkat çeken Kastamonu Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Hamdi Topal, üniversitenin faaliyetler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.